Wat is het verschil tussen de Base Coat en de Rubber Base Coat?

Wat is het verschil tussen de Base Coat en de Rubber Base Coat?
Alles over gellak

De Smart Gellak Base en de Smart Gellak Rubber Base zijn beide essentieel bij een gellak behandeling, maar ze verschillen in hun samenstelling en functie. Hierbij de belangrijkste verschillen tussen deze twee soorten Base Coats.

 

1. De samenstelling

Base Coat: De base coat, ook wel basislak genoemd, is de eerste laag die wordt aangebracht bij een gellak behandeling. Het is een transparante lak die dient als hechtlaag tussen je natuurlijke nagel en de gekleurde gellak. De basislak zorgt voor een goede hechting en voorkomt dat de gekleurde gellak direct in contact komt met je natuurlijke nagel.

Rubber Base Gellak: Rubber Base gellak, is een specifieke formule die is ontworpen om meer stevigheid te bieden aan een wat zwakkere nagel. Het bevat rubberachtige polymeren die flexibiliteit en sterkte aan je natuurlijke nagels toevoegen. Deze flexibiliteit maakt het minder vatbaar voor breken en afbladderen. Rubber Base gellak fungeert dus als zowel een basis, maar is minder makkelijk afweekbaar dan de Base. De Rubber Base zorgt er wel voor dat je nog langer kan genieten van je Gellak kleur.


Je moet de volgende afweging maken

Wil ik mijn Gellak makkelijk afweken? Gebruik dan de Smart Gellak Base Coat

Wil ik mijn nagels wat meer verstevigen en nog langer plezier hebben van mijn kleur? Gebruik dan de Smart Gellak Rubber Base Coat 

 

2. De functie

Base Coat: De basislak heeft als voornaamste functie het creëren van een glad en hechtend oppervlak voor de gekleurde gellak. Het voorkomt ook dat de pigmenten in de gekleurde gellak je natuurlijke nagel kunnen verkleuren.

Rubber Base: Rubber base heeft dezelfde hechtings functie als een basislak, maar het biedt ook extra versterking voor zwakke of broze nagels. Het helpt bij het voorkomen van breuk en geeft meer flexibiliteit aan de nagels, wat resulteert in een langduriger resultaat.


3. De toepassing

Base Coat: De basislak wordt als eerste aangebracht na het voorbereiden van je natuurlijke nagels. Nadat de basislak is uitgehard, volgt 2 x de gekleurde gellak en de toplaag om de behandeling te voltooien.

Rubber Base Gellak: Rubber base gellak wordt gebruikt als een all-in-one product. Het wordt aangebracht op dezelfde manier als een basislak, maar het dient ook als extra bescherming van een wat zwakkere nagel.

    In het kort, het belangrijkste verschil tussen een Base en Rubber Base is dat de Rubber Base speciaal is ontwikkeld om extra flexibiliteit en versterking aan je nagels toe te voegen, naast de gebruikelijke hechting die je van een basislak mag verwachten.

    De keuze tussen deze twee hangt af van je persoonlijke behoeften en de conditie van je natuurlijke nagels. Als je zwakke nagels hebt en extra versterking wilt, kan rubber base gellak een uitstekende optie zijn voor een duurzame en sterke Gellak behandeling. De Rubber Base is alleen minder makkelijk afweekbaar.

    gellak rubber base coat

    Vegelijkbare Blogs

    Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste aankoop!