Smart Gellak kan je op verschillende manieren verwijderen.
Je kan de gellak eraf halen met een gewone vijl, elektrische vijl of je kan jouw nagels laten afweken in een remover. Indien je niet over genoeg vaardigheid beschikt raden we je wel af om met een elektrische vijl te werken. We zien heel vaak dat de natuurlijke nagelplaat beschadigd wordt doordat men te ver door heeft gefreesd. Ook met een gewone nagelvijl kan dit gebeuren, zeker bij een te grove gritt.
Gellak verwijderen met pure aceton raden we af, dit droogt de huid rondom de nagelplaat sterk uit. Het beste is om een remover te gebruiken die hiervoor speciaal ontwikkeld is. Wanneer je jouw nagels zelf gaat verwijderen raden we je aan om de Smart gellak remover te gebruiken (dit is de afweekmethode). In onze step by step leggen we precies uit hoe je jouw Smart Gellak op een correcte en veilige manier verwijderd.
Wil je toch alsnog de Smart gellak afvijlen, doe je dit met de Smart combi vijl 100/180.
De 100 gritt kant van de vijl gebruik je om de bovenste laag (top coat en kleur) van de gellak te verwijderen. Maak korte bewegingen tijdens het wegvijlen en controleer constant de toestand van de onderlaag. Als de gellak dunner wordt is het beter om te veranderen naar de (buffer)180 gritt kant van de nagelvijl. Wanneer je ziet dat het grootste deel van de gellak verwijderd is, neem je de buffer kant van de vijl om zo de rest van de gellak te verwijderen. Door regelmatig te veranderen van vijl en telkens een hogere gradatie te gebruiken verminder je de kans op beschadiging aan de natuurlijke nagelplaat. Hoe hoger de gritt, hoe minder er per keer afgenomen wordt. Na het verwijderen van gellak voelen je nagels flexibeler aan gedurende 12-24 uur. Dit komt doordat het product het vochtgehalte in je nagelplaat tijdelijk doen stijgen met ongeveer 10-15%.
Ben je al iets meer ervaren, kun je Smart gellak zeker zelf verwijderen (afvijlen).Je moet er wel op letten dat je jouw natuurlijke nagels en de matrix niet beschadigd. Wanneer je de matrix beschadigd kan dit leiden tot blijvende schade en dat is niet de bedoeling! We geven daarom de voorkeur aan het afweken.