Trending: Tompouce nagels!🍰

tompouce nagels gellak
Alles over gellak

De wereld van nagelkunst en designs blijft ons verbazen. Eerst hadden we de crompouce, frikanpouce, pizzapouce, panpouce en de donouce - en nu is er een nieuwe toevoeging aan deze creatieve lijst: Tompouce Nagels ofwel Nailpouce! Het concept? Je nagels laten stralen in de kleuren die je normaal gesproken op een heerlijke tompouce aantreft. Een ware traktatie voor de nagellakliefhebbers!

Stel je voor: jouw nagels gesierd met de pastelroze tinten die je normaal gesproken aantreft op de glazuur van een tompouce. En combineer die met de witte tompouce vulling. De creatieve mogelijkheden zijn eindeloos. Van zachte pastels tot diepe, levendige roze kleuren om die onmiskenbare tompouce-look te omarmen.

Om deze look te realiseren, heb je een assortiment van verschillende tinten roze nodig. En wit voor de kleur van de tompouce vulling. Gelukkig is Smart Gellak beschikbaar in verschillende roze nuances, waardoor je precies die kleur kunt kiezen die het dichtst in de buurt komt van de iconische roze kleur van een tompouce. Probeer bijvoorbeeld eens de kleuren Lemonade of Candy Kiss, die het meest lijken op de geliefde roze tompoucekleur. En lak je nagels eventueel om en om met Snow White voor de "tompouce vulling".

Het recept van een tompoes, of tompouce zoals we het in Nederland kennen, bestaat uit lagen bladerdeeg en banketbakkersroom. Deze heerlijkheid is een Nederlandse variant van de originele Franse 'millefeuille'. In Vlaanderen wordt het soms ook wel 'glacéke' genoemd.

Volgens verhalen werd dit lekkernij voor het eerst gemaakt door een banketbakker uit Amsterdam, die geïnspireerd was door General Tom Thumb. Het circus van de Amerikaanse showman Phineas Taylor Barnum trok tussen 1844 en 1845 door Europa, met in zijn gezelschap de sensationele Charles Sherwood Stratton, ook wel bekend als General Tom Thumb vanwege zijn lengte van slechts 63,5 cm.

Later begon de Friese dwerg Jan Hannema op te treden als Admiraal Tom Pouce, hoogstwaarschijnlijk geïnspireerd door zijn Amerikaanse collega. Beide namen zijn verwijzingen naar de sprookjesfiguur Klein Duimpje.

Maar laten we terugkeren naar die overheerlijke tompouce... Het echte gebakje bestaat uit lagen bladerdeeg met daartussen vanillebanketbakkersroom, bedekt met een laagje roze glazuur. Tijdens speciale gelegenheden, zoals Koningsdag of grote voetbaltoernooien, wordt het glazuur vaak oranje gemaakt - een oranjetompoes. Soms wordt er zelfs een streep slagroom bovenop gespoten. Het kenmerkende aan een tompouce is de opvallende 'baksteenvorm'.

Maar wees gewaarschuwd: het eten van een tompouce kan een uitdaging zijn, met de zachte crèmevulling die gemakkelijk tussen de harde deeglagen door kan lekken. Nico Scheepmaker schreef ooit zelfs een handleiding voor het eten van een tompouce in de rubriek Trijfel voor verschillende provinciale kranten.

Dus, durf jij de uitdaging aan? Verwen jezelf met die onweerstaanbare tompouce nagels en dompel je onder in de heerlijke wereld van nagelkunst! Veel succes en geniet van het lakken van je tompouce nagels! ✨💅🍰

 tompouce gellak nagels

Vegelijkbare Blogs

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste aankoop!