Langer plezier van jouw Gellak? Tips voor een Langere Levensduur!

Langer plezier van jouw Gellak? Tips voor een Langere Levensduur!
Alles over gellak

Gellak is een populaire keuze voor nagelliefhebbers die duurzame en glanzende nagels willen. Het biedt een prachtige en glanzende afwerking die tot wel twee tot drie weken kan aanhouden, maar om optimaal te profiteren van je gellak, zijn er enkele essentiële tips die je kunt volgen. In deze uitgebreide blog zullen we je laten zien hoe je langer plezier kunt hebben van je gellak.

1. Kies voor Kwaliteit
Een van de eerste stappen naar een langdurige gellakbehandeling is het kiezen van hoogwaardige producten. Smart Gellak hecht veel waarde aan kwaliteit! Het complete assortiment van Smart Gellak beschikt over de beste kwaliteit nagelproducten die je je maar kunt wensen voor je nagels!

2. Nagelvoorbereiding
De sleutel tot een langdurige gellakbehandeling begint bij de juiste nagelvoorbereiding. Zorg ervoor dat je nagels schoon en droog zijn voordat je de gellak aanbrengt. Duw voorzichtig je nagelriemen terug met de Cuticle Pusher en verwijder eventuele nagelriemrestjes of dode huidcellen. Vijl je nagels in de gewenste vorm en ruw het oppervlak lichtjes op om de hechting te verbeteren.

3. Dunne Lagen
Bij het aanbrengen van gellak, base of top coat is het cruciaal om dunne lagen aan te brengen. Dikkere lagen drogen mogelijk niet gelijkmatig en kunnen sneller afbladderen. Breng liever meerdere dunne lagen aan voor een egale en duurzame afwerking.

4. Volledig Uitharden
Het uitharden van gellak is een cruciale stap. Zorg ervoor dat je de aanbevolen uithardingstijd onder een LED-lamp volgt. Te weinig uitharden kan leiden tot onvolledige polymerisatie, wat resulteert in een kortere levensduur van de gellak.

5. Bescherm je Nagels
Draag handschoenen bij huishoudelijke klusjes of tuinieren om je gellak te beschermen tegen schade en slijtage. Schokken en stoten kunnen de gellak ook beschadigen, dus wees voorzichtig met je nagels.

6. Dagelijkse Verzorging
Hydrateer je nagels en nagelriemen dagelijks met Smart Care Oil om te voorkomen dat de gellak uitdroogt. Vermijd het gebruik van nagelriemolie direct na het aanbrengen van gellak, omdat oliën de hechting kunnen verminderen.

7. Voorkom Nagelbijten
Nagelbijten kan de gellak beschadigen en afbreken. Als je neigt naar nagelbijten, overweeg dan om nagelbijtmiddelen te gebruiken of professionele hulp te zoeken om dit gewoontegedrag te doorbreken.

8. Professionele Verwijdering
Wanneer je gellak begint te slijten of je klaar bent voor een nieuwe kleur, verwijder dan de Gellak met de Smart Gellak Remover set. Dankzij het afweken van je gellak voorkom je dat de natuurlijke nagels beschadigd raken. Een sterke nagel zorgt er tevens voor dat de nieuwe kleur beter hecht!

gellak benodigdheden

Vegelijkbare Blogs

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste aankoop!