Wat betekent het aantal ‘grit’ van een nagelvijl?

Wat betekent het aantal ‘grit’ van een nagelvijl?
Alles over gellak

Grove vijlen, fijne vijlen, veel grit, weinig grit. Deze termen ben je ongetwijfeld tegengekomen op onze site. Maar wat betekent het nou eigenlijk? En welke nagelvijl kun je het beste gebruiken?

Grit
Je hebt het woord vast wel vaker zien staan: grit. Grit is een term die wordt gebruikt om aan te geven hoe groot de korrels van een vijl zijn. Hoe kleiner de korrels, hoe fijner de vijl. Hoe groter de korrels… je snapt ‘m.

De regel is: hoe hoger het aantal grit van een vijl, hoe fijner de korrel is. Een vijl met 400 grit heeft dus fijnere korrels dan een vijl met 100 grit.


De juiste vijl om je Smart Gellak aan te brengen
Voor de beste hechting van je gellak gebruik je onze fijne Smart Gellak Boomerangvijl van 280 grit. Om het beste uit je gellak te halen – en je natuurlijke nagel niet te beschadigen! – is het belangrijk om géén grove vijl te gebruiken. Het beste kun je je nagels heel licht opruwen, en daar is de Boomerangvijl ideaal voor.


De juiste vijl om je Smart Gellak te verwijderen
Voor het verwijderen van je gellak heb je iets grover geschut nodig 😉. Gebruik daarom voor het verwijderen van je gellak onze Smart Combivijl van 100/180 grit. Met de vijlzijde van de Combivijl (180 grit) maak je de toplaag van je gellak makkelijk open, zodat de Smart Gellak Remover goed kan inwerken. Nadat de Remover 10 minuten is ingewerkt, blijft er meestal nog en klein laagje gellak op je nagel zitten. Gelukkig haal je dit er met de bufferzijde van de Combivijl (100 grit) heel makkelijk af.

 
vijlen


De juiste vijl voor mooie natuurlijke nagels
Wil je je natuurlijke nagels te laten shinen als geen ander? Dan moet je onze Smart Gellak Polijstvijl (400/4000 grit) hebben. De Polijstvijl heeft twee kanten: groen en wit. Groen is als eerste aan de beurt. Vijl hiermee heen en weer op je nagelplaat, en vergeet niet om ook langs je nagelriem te vijlen. Gebruik daarna de witte kant om je nagel te ‘poetsen’. Je natuurlijke nagel heeft nu een supermooie glans!

Bekijk ook ons Vijlen Pakket

Meer uitleg vind je natuurlijk ook in onze handige Step by Step.

Vegelijkbare Blogs

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste aankoop!